Rychlý kontakt
Tel.: +420 379 423 423, Mob.: +420 602 876 877
E-mail: bustour.ht@ckbustour.cz


Katalog 2024

Detail [»]
-

 

Katalog si můžete již teď prohlédnout na našich webových stránkách v oddílu Katalog 2024 nahoře v oranžové liště.

Napište nám,
rádi Vám odpovíme

Použijte náš webový kontaktní formulář.

 

VYHLEDÁVÁNÍ ZÁJEZDŮ

Kategorie:
Země:
Oblast:
Místo:
Doprava:
Text:
SUBMENU

Moderní, komfortní, rychlá
a hlavně VŽDY PŘÍMÁ DOPRAVA
k moři i do termálů!


TO NEJKRÁSNĚJŠÍ Z BELGIE A CÍSAŘSKÉ CÁCHY

Kód zájezdu 991631
Stránka v katalogu 87
Kategorie Poznávací zájezdy
Země Belgie
Oblast Belgická města
Místo Antverpy, Brusel, Bruggy a Gent
Obrázek není k dispozici.

Belgie je malá, ale rozmanitá země. Má dechberoucí přírodu, ohromující architekturu, kouzelná městečka postavená na vodních kanálech, nekonečné množství druhů piva, fantastické hranolky, lahodné vafle a delikatesní čokoládové pralinky! Ochutnejte s námi ten nejlepší kus z Belgického království!

Program

1. den: V ranních hodinách odjezd z ČR do SRN. V blízkosti německobelgické hranice leží CÁCHY (UNESCO), významné historické město, které svým sídlem učinil císař Karel I. Veliký. Ten založil velkolepou KATEDRÁLU, ve které bylo korunováno 42 králů a královen včetně Karla IV. Budete ohromeni antickými sloupy z červeného mramoru, nádhernou mozaikovou výzdobou, zlatými pláty na oltáři i kazatelně, která je navíc vykládaná drahokamy a slonovinou, či zlatým relikviářem Karla Velikého. Pozoruhodná je i gotická RADNICE připomínající palác. Chrání expozici cenných listin, mečů a korunovačních klenotů, které si také prohlédnete. Projdete se centrem města, navštívíte LÁZEŇSKOU KOLONÁDU s léčivými prameny, které tu již objevili Římané. Odtud odjezd do Belgie. Nocleh.

2. den: Po snídani navštívíte BRUGGY přezdívané „Benátky severu“, neboť je protkává síť kanálů. Prohlédnete si nádherné historické centrem se štítovými domy. Odpoledne a podvečer pak strávíte v kouzelném „městě na vodě“ GENT. Upoutá Vás nádherným historickým rázem a zajímavým uspořádáním. Má neuvěřitelných 76 mostů a kanály je dokonce spojen i s nedalekým Severním mořem. Připravena je VYHLÍDKOVÁ PLAVBA LODÍ i procházka po nábřeží, které lemuje komplex tak zachovalých historických cechovních domů, který nenajdete nikde jinde na světě. Navštívit můžete působivou 65 m vysokou ZVONICI BELFORT ze 14. století a na vlastní oči tak vidět systém unikátní zvonkohry s 50 zvony. Poznáte majestátní KATEDRÁLU sv. Bavona s 22 oltáři, která ukrývá jedno z nejcennějších děl světové kultury GENTSKÝ OLTÁŘ. Obdivovat budete mohutný HRABĚCÍ HRAD z 12. století postavený podle vzoru křižáckých hradů v Sýrii. Možnost výhodných nákupů v OD Primark, který je v centru města. Návrat do hotelu. Nocleh.

3. den: Ráno odjedete do BRUSELU. Šarmantní hlavní město Belgie je mj. hlavním městem Evropské unie, jejíž sídlo uvidíte. Navštívíte fascinující symbol Bruselu ATOMIUM, 165 miliardkrát zvětšený model základní buňky krystalů železa, který slouží jako atraktivní vyhlídka. Nedaleko odtud leží zábavní a naučný park MINIATURNÍ EVROPA s cca 350 modely známých budov a míst z více než 80 zemí EU. Dále si prohlédnete GRANDE PLACE, jedno z nejkrásnějších náměstí světa, uvidíte Královský palác i sochu Čůrajícího chlapečka, navštívíte MUZEUM ČOKOLÁDY, kde se dozvíte o výrobě čokolády a také ji ochutnáte. Ochutnat doporučujeme i vyhlášené bruselské vafle a jedinečné hranolky! V podvečerních hodinách odjezd zpět do ČR.

4. den: Návrat domů v brzkých ranních hodinách.

Pozn.: Změna programu vyhrazena.

 
 

Ceník

Termín 1/ 2 1/ 3
1.10.2020 - 4.10.2020 6 590 Kč 6 260 Kč

Poznámky

Základní cena obsahuje

  • doprava autobusem, 2x hotel, 2x snídaně, odborný průvodce CK.

Služby placené v místě

  • pobytová taxa 4,50 EUR/os./den

Poznámky

  • Doporučené kapesné na vstupné: cca 50 EUR

Odjezdy

  • A (Plzeň - Přeštice - Klatovy - Kdyně - Domažlice - Horšovský Týn)
  • B (Klatovy - Kdyně - Domažlice - Horšovský Týn - Holýšov - Stod - Plzeň - Rozvadov)
  • PS1 (Sokolov - Cheb - Mariánské Lázně - Horšovský Týn)
  • PS2 (Kašperské Hory - Sušice - Klatovy - Rabí - Horažďovice - Klatovy)
  • PS3 (Praha - Beroun - Rokycany - Plzeň)