Rychlý kontakt
Tel.: +420 379 423 423, Mob.: +420 602 876 877
E-mail: bustour.ht@ckbustour.cz


Katalog 2024

Detail [»]
-

 

Katalog si můžete již teď prohlédnout na našich webových stránkách v oddílu Katalog 2024 nahoře v oranžové liště.

Napište nám,
rádi Vám odpovíme

Použijte náš webový kontaktní formulář.

 

VYHLEDÁVÁNÍ ZÁJEZDŮ

Kategorie:
Země:
Oblast:
Místo:
Doprava:
Text:
SUBMENU

Moderní, komfortní, rychlá
a hlavně VŽDY PŘÍMÁ DOPRAVA
k moři i do termálů!


ŠTRASBURK A COLMAR, NEJKRÁJŠÍ ADVENT VE FRANCII

Kód zájezdu 995101
Stránka v katalogu 105
Kategorie Adventní zájezdy
Země Francie
Oblast Alsasko
Místo Štrasburk
Obrázek není k dispozici.

Francouzská města Štrasburk a Colmar leží ve slavném vinařském kraji Alsasko, kde má advent mnohaletou tradici. Starobylá města i malebné vinařské vesničky s hrázděnými domy se obléknou do zlatého třpytivého šatu. Křivolaké uličky měst jsou poseté stánky s nejrozmanitějším vánočním zbožím a gurmánskými pochutinami. Z velkolepých kostelů znějí snad denně sváteční tóny varhan. Výjimečná krása Alsaska přináší jedinečnou adventní náladu, která okouzluje malé i velké a kterou nenajdete nikde jinde na světě. 

Program

1. den: Ráno cca 4.00–5.30 hod. odjezd z ČR do Francie. Kolem poledne vás přivítá RIQUEWIHR. Typická alsaská vesnička jako vystřižená z pohádky vás okouzlí svými uličkami s hrázděnými domy a nabídne TRHY a obchůdky. Těšit se můžete na DEGUSTACI vynikajících alsaských VÍN a jejich výhodný nákup přímo od místního vinaře. Až do podvečerních hodin budete hosty nejtypičtějšího alsaského města COLMAR. Nabídne Vám jednu z největších pěších zón v Evropě. Kulturní dědictví města zahrnuje památky od středověku až po art deco. Neobyčejně malebná je někdejší čtvrť říčních rybářů s působivými obchůdky, které se pro její polohu u vody přezdívá „MALÉ BENÁTKY“. O Vánocích se v Colmaru koná několik vánočních trhů. Báječnou atmosféru dokreslují četné typické hospůdky s rafinovanými pokrmy a výborným alsaským pivem. Nejpůsobivější je však Colmar po setmění. Je to nejúžasněji nasvícené město ve Francii. Cca 900 světelných bodů roztroušených po celém městě Colmar originálním způsobem osvětlí a vymalují tisíci barvami. Odjezd na ubytování do hotelu. Nocleh.

2. den: po snídani navštívíte NEJSLAVNĚJŠÍ ALSASKÝ HRAD, mohutný Haut-Koenigsbourg, který z výšky 757 m svého skalnatého vrcholku vévodí zdejší rovinaté vinařské krajině. Odtud se vydáte do alsaské metropole ŠTRASBURKU. Až do 19. století tvořilo Štrasburk pouze historické centrum (UNESCO), což vysvětluje obdivuhodné bohatství této nejmalebnější části města, kterou obtéká řeka Ill. Nacházejí se zde nejslavnější štrasburské čtvrti, pamětihodnosti a vyhlášené gurmánské restaurace. Uvidíte malebné uskupení historických domů při kanálech „Malá Francie“, kryté mosty, krásné náměstí Kléber s hrázděnými domy i slavnou katedrálu Notre Dame s renesančním orlojem. Celé město je v adventní době poseto dřevěnými stánky s nejrozmanitějším vánočním zbožím, dárky i místními specialitami. Atmosféra VÁNOČNÍCH TRHŮ tu je velkolepá, vždyť právě ve Štrasburku je datován nejstarší vánoční trh ve Francii vůbec. Na závěr je připravena PLAVBA po průplavech vytvořených z ramen řeky Ill. Návrat domů do půlnoci. P

Pozn. Změna programu vyhrazena.

 

 
 

Ceník

Termín 1/2 1/1
12.12.2020 - 13.12.2020 3 490 Kč 3 990 Kč

Poznámky

Základní cena obsahuje

  • doprava autobusem, 1x hotel, 1x snídaně, odborný průvodce CK.

Služby placené v místě

  • pobytová taxa 1,50 EUR

Poznámky

  • Doporučené kapesné na vstupné: cca 25 EUR

Odjezdy

  • B (Klatovy - Kdyně - Domažlice - Horšovský Týn - Holýšov - Stod - Plzeň - Rozvadov)
  • PS1 (Sokolov - Cheb - Mariánské Lázně - Horšovský Týn)
  • PS2 (Kašperské Hory - Sušice - Klatovy - Rabí - Horažďovice - Klatovy)
  • PS3 (Praha - Beroun - Rokycany - Plzeň)
  • PS4 (Ostrov nad Ohří - Karlovy Vary - Bečov nad teplou - Plzeň)
  • PS5 (Železná Ruda - Nýrsko - Klatovy)
  • PS6 (Kralovice - Plasy - Plzeň)
  • PS7 (Blovice - Nepomuk - Klatovy)