Rychlý kontakt
Tel.: +420 379 423 423, Mob.: +420 602 876 877
E-mail: bustour.ht@ckbustour.cz


Katalog 2024

Detail [»]
-

 

Katalog si můžete již teď prohlédnout na našich webových stránkách v oddílu Katalog 2024 nahoře v oranžové liště.

Napište nám,
rádi Vám odpovíme

Použijte náš webový kontaktní formulář.

 

VYHLEDÁVÁNÍ ZÁJEZDŮ

Kategorie:
Země:
Oblast:
Místo:
Doprava:
Text:
SUBMENU

Moderní, komfortní, rychlá
a hlavně VŽDY PŘÍMÁ DOPRAVA
k moři i do termálů!


VÁNOČNÍ ROMANTIKA V REGENSBURGU

Kód zájezdu 996201
Stránka v katalogu 108
Kategorie Adventní zájezdy
Země Německo
Oblast Ostatní
Místo Regensburg
Obrázek není k dispozici.

V půvabné krajině na soutoku Dunaje, Naabu a Regenu leží nejlépe zachované historické německé město Regensburg. Řezno turistům nabízí neuvěřitelných 1.400 historických objektů, zejména středověkých. Celoročně sem putují stovky návštěvníků a obdivují jeho architektonickou jedinečnost. Nejvíce jich je v době vánoční. Město je zahaleno do třpytivé výzdoby a provoněno skořicí a grilovanou bavorskou klobásou. Vánoční trhy na Neupfarplatz patří v Německu k vůbec největším.

Program

Návštěvu Regensburgu začnete v HISTORICKÉM CENTRU, které je od roku 2006 společně s radnicí, kde se kdysi konal „stálý římský sněm“, zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Budete se proplétat křivolakými středověkými uličkami kolem římské brány. Uvidíte zajímavé měšťanské domy postavené ve 13. století podle italského vzoru a dnes téměř ojedinělé ve střední Evropě. Nádherný je vzácný kamenný most z 12. století, který byl kdysi považován za 8. div světa. Údajně posloužil jako vzor pro stavbu Karlova mostu v Praze nebo mostů v Londýně a Avignonu. K návštěvě vyzývají velkolepé katedrály, paláce i nejstarší cukrárna.
Odpoledne se můžete rozhodnout pro atraktivní 1,5hodinovou PLAVBU LODÍ. Zimní krajinou doplujete až k WALHALLE, působivému památníku v podobě řeckého Pantheonu, založeném bavorským králem Ludvíkem I. jako místo posledního odpočinku německy hovořících velikánů z celé Evropy. Na lodi je restaurace, která nabízí výbornou ŠTOLU včetně HORKÉHO SVAŘÁKU, čaje nebo kávy.
Kouzelný VÁNOČNÍ TRH Vás potěší dárky, vánoční dekorací, svařákem či výbornou grilovanou bavorskou klobásou. Čas zbyde i na posezení v kavárně, návštěvu některé z místních památek, galerií nebo tradičních pivnic.

 
 

Ceník

Termín CENA
19.12.2020 - 19.12.2020 890 Kč

Poznámky

Základní cena obsahuje

  • doprava autobusem, odborný průvodce CK.

Poznámky

  • Doporučené kapesné na vstupné: cca 15 EUR

Odjezdy

  • A (Plzeň - Přeštice - Klatovy - Kdyně - Domažlice - Horšovský Týn)