Rychlý kontakt
Tel.: +420 379 423 423, Mob.: +420 602 876 877
E-mail: bustour.ht@ckbustour.cz


Katalog 2024

Detail [»]
-

 

Katalog si můžete již teď prohlédnout na našich webových stránkách v oddílu Katalog 2024 nahoře v oranžové liště.

Napište nám,
rádi Vám odpovíme

Použijte náš webový kontaktní formulář.

 

VYHLEDÁVÁNÍ ZÁJEZDŮ

Kategorie:
Země:
Oblast:
Místo:
Doprava:
Text:
SUBMENU

Moderní, komfortní, rychlá
a hlavně VŽDY PŘÍMÁ DOPRAVA
k moři i do termálů!


ZA ČESKÝMI SKVOSTY UNESCO

Kód zájezdu 990407
Stránka v katalogu 75
Kategorie Zájezdy v ČR
Země Česko
Oblast Vysočina, střední a východní Čechy
Místo Karlov, Litomyšl a Kutná Hora
Obrázek není k dispozici.

Památky se na seznam UNESCO vybírají pro svou unikátnost a světový význam. V naší malé, ale nádherné zemi, máme 14 přírodních a kulturních památek mimořádné umělecké hodnoty. Vydejte se s námi za poznáním těchto skvostů. Představíme Vám jich hned několik.

1. den: Ráno odjezd ze západních Čech do srdce Vysočiny. V nenápadné obci KARLOV navštívíte SKLÁRNU významného českého skláře, pana profesora Svobody. Nahlédnete do sklářského provozu, kde se seznámíte s výrobou ručně tvarovaného hutnického skla. Jejich výrobky si pak můžete výhodně koupit v podnikové prodejní galerii. Poté přejedete na pomyslnou hranici Čech a Moravy do města ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. Prohlédnout si tu můžete ZÁMEK rodiny Kinských. Část zámecké expozice je věnována geniálnímu českému architektovi s italskými kořeny J. B. Santinimu. Ten je autorem KOSTELA SV. JANA NEPOMUCKÉHO na ZELENÉ HOŘE (UNESCO). Tato jedinečná architektonická památka ve stylu barokní gotiky má zvláštní půdorys ve tvaru pěticípé hvězdy, pět vchodů, pět oltářů, pět hvězd a pět andělů nad hlavním oltářem. Kostel a jeho areál si prohlédnete s místním průvodcem. Odtud odjezd do hotelu. Večeře. Nocleh.

2. den: Po snídani odjezd do rodiště Bedřicha Smetany. LITOMYŠL je skvostným městem, ve kterém turisty z celého světa láká renesanční zámek s naprosto unikátní grafitovou výzdobou (UNESCO), velkolepě zrekonstruované klášterní zahrady se sochami O. Zoubka, nabízející úchvatné výhledy na město nebo cenné historické centrum. Dalším zastavením bude KUTNÁ HORA (UNESCO), stříbrná pokladnice českého království. Dominantou města je velkolepý CHRÁM SV. BARBORY, který si můžete prohlédnout. Z Kutné Hory se vydáte do KLADRUB NAD LABEM. Místní HŘEBČÍN (UNESCO) je jeden z nejstarších na světě a zároveň domovem původního českého plemene koní – starokladrubských běloušů. Těšit se můžete na KOMENTOVANOU PROHLÍDKU STÁJÍ, kočárovnu s postrojovnou, lesovnu, zámek a nenechte si ujít ani výstup na rozhlednu, ze které jsou nádherné výhledy na hřebčín a okolí. Návrat domů v podvečerních hodinách.

Pozn.: Změna programu vyhrazena.

 
 

Ceník

Termín 1 /2 3. osoba 1 /1
12.9.2020 - 13.9.2020 2 790 Kč 2 690 Kč 3 290 Kč

Poznámky

Základní cena obsahuje

  • doprava autobusem, 1x hotel, 1x snídaně, odborný průvodce CK.

Volitelné příplatky

  • Večeře – bufet 275 Kč/os.

Poznámky

  • Doporučené kapesné na vstupné: cca 700 Kč

Odjezdy

  • G (Klatovy - Domažlice - Plzeň - Praha)